Wie wij zijn

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme computerprogramma’s voor het onderwijs.

25 jaar geleden bedachten broer Theo en zus Truus de naam Muiswerk. Na een periode van druk experimenteren met de eerste computers die op scholen verschenen, gaven zij daarmee een naam aan het platform waarop zij hun interactieve en adaptieve lesmodules ontwikkelden en vanaf dat moment ook aan andere scholen verkochten.

In die tijd had Truus een drukke baan als leerkracht bij wat tegenwoordig het Regiocollege in Zaandam heet en werkte Theo bij een Hilversumse vestiging van het Amerikaanse Bell Laboratories. Onderwijs ontmoet innovatie. Het eerste jaar kochten acht klanten onze eerste producten. Niet veel later namen een broer en zus, die rustiger aan dachten te gaan doen, de verkoop op zich en groeide ons aanbod uit naar 70 producten, verdeeld in testsuites en oefenprogramma's. Onze database groeide in een paar jaar tijd naar duizenden klanten. Vandaag de dag zijn er meer dan 3.300 locaties in Nederland waar onze producten onderdeel zijn van het lesprogramma. Meer dan 650.000 leerlingen werken met onze modules. Daar zijn wij immens trots op.

Wij streven er niet naar een zo groot mogelijk bedrijf te worden. Wij zijn op dit moment met vijftien vaste Muiswerkers en daaromheen leveren tien losse Muiswerkers de vernieuwingen en nieuwe producten aan. Wij nemen zelf de telefoon aan en lossen problemen zo snel mogelijk op. Wij hebben geen verschillende afdelingen. Iedereen is Muiswerk Educatief. En Muiswerk Educatief groeit ieder jaar gestaag. Dat is niet dankzij uitbundige reclames of vertegenwoordigers of stuntprijzen, maar vooral door goede producten, goede service en veel mond-tot-mondreclame.

Bekijk ons filmpje om een indruk te krijgen van de mensen binnen Muiswerk Educatief met wie u mailt en belt.