mbo | mbo

Vernieuwingen voor uw leerlingen

Met Muiswerk Online willen wij het ultieme platform bieden dat iedere leerling helpt om zich te ontwikkelen in de richting die hem of haar het beste past. Wij zoeken continu naar slimmigheden die de leerling uitdagen, volgen, helpen, motiveren en ontwikkelen. Sinds 2 februari zijn er weer vernieuwingen beschikbaar voor uw leerlingen! Hieronder een overzicht.

Volledige naam op de winner
Leerlingen die een module hebben afgerond ontvangen een winner in de e-mail. Op de winner zag je je voornaam en de opleiding. De opleiding hoeft er van veel mensen niet bij. Je ziet op de winner nu je volledige naam en de gegevens van wat je hebt gehaald.


Een vraag even uitstellen

Bij veel meerkeuzeoefeningen en open-vraagoefeningen verschijnt de knop Stel uit. Klik op deze knop om een vraag te verschuiven naar het einde van de oefening. Je gebruikt dit bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt van een docent of klasgenoot, die nu nog even bezig is. De eerste keer wordt nog even aangegeven wat er gebeurt. Daarna zal deze melding niet meer verschijnen. 

De nieuwe stel-uit-optie in Muiswerk Online.

Leerling kan volledige leerplan bekijken
Normaal ziet de leerling alleen de modules waar hij aan toe is in de modulelijst. Hij kan nu de schakelaar 'Toon hele leerplan' omzetten om te zien wat hem nog te wachten staat als hij deze modules heeft gehaald. Reden: wij beloonden leerlingen die een module af hadden... met een nieuwe module. En dat zagen zij niet direct als een beloning. Door deze knop zien ze wat er nog klaar staat. Ze kunnen er alleen nog niet bij en moeten de module 'openspelen'.

De Toon-het-hele-leerplan-optie.

Toets bewaren van 8 uur naar 24 uur
Diagnostische toetsen van oefenmodules mogen ook tijdelijk bewaard worden en blijven nu 24 uur beschikbaar. Voorheen was dat 8 uur. Pas op: toetsen kun je alleen op school maken en dus ook alleen op school afmaken. Je bewaart een toets om hem zo snel mogelijk af te maken. Wacht je te lang… dan is hij verdwenen. Als er op school een toets is bewaard dan kan de bewaarknop thuis niet gebruikt worden.

Wij wensen alle gebruikers veel plezier met de nieuwe functionaliteiten!
 

Vernieuwingen in Muiswerk Online voor de leerling.

 

Geplaatst: 6 februari 2017