mbo | nt2onderwijs

Splinternieuwe modules wiskunde!

De afgelopen twee jaar hebben onze ontwikkelaars voor het vak Rekenen en Wiskunde keihard gewerkt aan splinternieuwe modules wiskunde. Dat heeft geleid tot drie ijzersterke producten - 'Wiskunde VMBO', 'Wiskunde havo-vwo basis' en 'Wiskunde mbo' – die nu voor u ter beschikking komen!

Op veel middelbare scholen zijn rekenen en wiskunde twee gescheiden werelden. Maar deze werelden kennen natuurlijk veel raakvlakken. De roep om extra wiskundemateriaal in Muiswerk werd dan ook steeds sterker.

“In het verlengde van mijn wiskunde lessen kan ik leerlingen in Muiswerk Online (dat ze al kennen) nu uitgebreider laten (in)oefenen met onderwerpen die aansluiten bij de thema’s binnen de kerndoelen en eindtermen. Hiermee heb ik dus ook een instrument in handen om te differentiëren en het maakt de lessen interactiever. Dat is alleen maar winst.”
Eric-Jan Venema, docent wiskunde AOC-Oost Twello.

De module Wiskunde VMBO bevat de leerstof die deel uitmaakt van het vmbo Wiskunde examen en die niet in Rekenen 2F zit. De module Wiskunde havo-vwo bevat de leerstof die deel uitmaakt van de basisvaardigheden voor het vak Wiskunde. Wiskunde mbo is bedoeld voor leerlingen die geen wiskunde examen in het vmbo hebben gedaan.

  
Voorbeeld van een uitlegfilmpje in de online wiskundemodules.

Inhoud modules

  • 5300 opgaven verdeeld in 68 oefeningen en onderverdeeld naar 10 onderwerpen (veeltermen en wortels; wetenschappelijke notatie en afronden; machten; procenten en verhoudingen; goniometrie; projecties; functies en grafieken; rijen; statistiek)
  • 7 diagnostische toetsen, die zowel voor diagnose als evaluatie gebruikt kunnen worden
  • ruim 140 uitlegschermen en animaties

Samenstelling van uw pakket verandert automatisch
Als u werkt met het totaalpakket Rekenen of het 2F-niveaupakket Rekenen, dan verschijnen de modules nu automatisch. Vertel ook uw collega wiskunde over deze nieuwe module!

Wij zijn enorm trots op de krachtige nieuwe modules en we zijn benieuwd naar uw reacties en straks ook naar uw ervaringen. Bent u nieuwsgierig naar de modules? De wiskundemodules zijn op dit moment al beschikbaar als demo. Vraag hier een demo aan. Vermeld bij de reden van uw interesse dat het om de demo wiskunde gaat. En ontdek de lesstof van de modules zelf.

Muiswerk, daar kun je vanaf nu ook op rekenen als het om wiskunde gaat!

 

Muiswerk Wiskunde 

Muiswerk Wiskunde

Muiswerk Wiskunde

Geplaatst: 22 augustus 2017