Het Muiswerk leerplan

Het leerplan zorgt ervoor dat leerlingen alleen de modules zien die geschikt zijn voor het leerjaar van de leerling. Dat geeft meer focus in het oefenen en meer focus geeft een beter resultaat, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Daar gaan wij natuurlijk voor.

Wat is het leerplan?
Op basis van het leerjaar bepaalt Muiswerk zelf welke modules verstandig zijn om mee te werken. Hierdoor beschikt iedere leerling over een leerplan die hem of haar op een verstandige manier door het programma leidt. Uiteraard kunt u het leerplan aanpassen.

Wat betekent dit voor mijn leerlingen?

 1. Slechts een deel van de modules is zichtbaar
  Leerlingen zien, als de leerjaargroep bij Muiswerk bekend is, een selectie van modules die past bij die groep. Standaard staat er een module iets onder niveau klaar, een module op niveau en een module op een hoger niveau. De leerling ziet telkens alleen de makkelijkste module van een vakdomein, totdat hij een volgende openspeelt. 
  Het leerplan toont een selectie van de modules.

 2. Didactische mode aan
  De leerlingen maken standaard eerst een Wat-weet-je-al-toetsje, om vervolgens een eigen oefenprogramma te maken. De knop 'Alle oefeningen' is niet meer beschikbaar, behalve als u in het leerplan de didactische mode uitzet.
  De didactische mode zorgt ervoor dat leerlingen eerst een toetsje maken en daarna gaan werken aan hun eigen oefeningen.

 3. Toets 1-voor-1
  Leerlingen maken toetsen standaard op volgorde. 
  Leerlingen maken de toetsen één voor één.

Belangrijk om te weten

 • Voor een goede werking van het leerplan dient voor alle leerlingen een opleiding te zijn ingevuld. Bekijk hier welke stappen u goed kunt doorlopen aan het begin van volgend schooljaar.
 • Leerlingen krijgen een selectie van lesmodules per vakgebied te zien. Zie hier wat er klaar staat per groep.
 • De functies 'didactische mode' en 'toetsen één voor één' staan standaard aan. Uiteraard kunt u deze zelf deactiveren.
 • We krijgen vaak de vraag wat dit kost. Dat is het leuke: deze functionaliteit is standaard ingebouwd in uw Muiswerkomgeving en kost niets extra.

Uitlegvideo's
Bekijk de uitlegvideo voor het po. 

Heeft u vragen, laat het ons weten via support@muiswerk.nl of telefonisch via 0297 523159.