Maak uw schoolingang klaar voor het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur of is al begonnen. Leerlingen uit de oude groep 8 stromen door naar het voortgezet onderwijs, andere leerlingen zullen een jaargroep opschuiven of doubleren en nieuwe leerlingen starten in de kleutergroepen. Wij helpen u in drie stappen naar een Muiswerkomgeving die klaar is voor het nieuwe jaar. Uiteraard met behoud van de resultaten!

Stap 1. Archiveren

Met het archiveren stelt u de gegevens van alle gebruikers veilig en houdt u uw Muiswerkomgeving opgeruimd. Kijk naar het filmpje voor hulp bij het archiveren. 

    

Stap 2. Importeren van leerlinggegevens

Let op: Gebruikt u ParnasSys als LVS? Volg dan stap 2B en niet 2A. 

A. Bijwerken van leerling/gebruikergegevens via EDEXML-bestand

Met het EDEXML-bestand uit uw leerlingadministratiesysteem kunt u eenvoudig nieuwe leerlingen/gebruikers toevoegen en bestaande leerlingen/gebruikers doorschuiven naar de volgende groepen. Bekijk in het filmpje hoe u de gebruikersaccounts kunt updaten via de import van een EDEXML-bestand. Pas op: Voorwaarde voor een goede gebruikersupdate is dat de laatste vijf cijfers van het leerlingkey en de gebruikersnaam in Muiswerk Online overeenkomen.

  

B. Bijwerken van leerlingen/gebruikersgegevens via ParnasSys-koppeling

Met de Muiswerk EDEXML-service, gekoppeld aan ParnasSys, voegt u eenvoudig nieuwe leerlingen/gebruikers toe en schuift u bestaande leerlingen/gebruikers door naar het juiste leerjaar. Open hier de pdf en bekijk hoe u Muiswerk Online koppelt aan ParnasSys en hoe u met de EDEXML-service de leerling/gebruikersgegevens kunt updaten. Of bekijk het filmpje. Let op: heeft u een gebruikersnaam in Muiswerk Online gewijzigd? Dan bestaat de kans dat synchronisatie van leerling/gebruikergegevens niet direct goed verloopt. Neem contact op met Muiswerk Support voor de juiste oplossing.

  

Stap 3. Afdrukken van labels per groep

Alle leerlingen hebben nu een persoonlijk account in Muiswerk Online. Door labels met inloggegevens af te drukken weten de kinderen met welke gebruikersnaam ze kunnen inloggen. Handig, ook voor het gebruik buiten school! Bekijk hier hoe u de labels per groep kunt afdrukken:

  

De eerste Muiswerkles
Wat vertelt u uw leerlingen voordat u gaat Muiswerken? Meester Bram laat zien hoe hij het werken met de Muiswerkprogramma's uitlegt aan zijn leerlingen. Dit filmpje van 3 minuten kunt u direct aan uw leerlingen laten zien of gebruikt u voor uzelf en uw collega's om tot een goede instructie te komen.

  

Heeft u hulp nodig? Aarzel niet om ons te bellen op 0297 523159. Wij zitten voor u klaar!

 

Geplaatst: 23 augustus 2017