Muiswerk Online

Op ieder moment van de dag, vanaf iedere plek op aarde: op school, thuis of in het ziekenhuis, met iedere soort computer (Mac, Windows of Linux) en met alle gebruikelijke internetverkenners aan de slag met de vertrouwde oefenmodules voor taal en rekenen. Dat is werken met Muiswerk Online.

Voor wie bekend is met Muiswerk 5 (voor Windows): de belangrijkste didactische uitgangspunten zijn stuk voor stuk overgebracht naar het online platform. Voor wie nog niet bekend is met Muiswerk: deelnemers krijgen dankzij de diagnostische toetsen in iedere module een oefenprogramma op maat; vlak voor het oefenen wordt uitleg aangeboden (in beeld en geluid) die precies aansluit bij de oefening die gaat komen; tijdens het oefenen krijgt de student directe en ter zake feedback die de stof zo nogmaals uitlegt, iedere fout is een leermoment; docenten houden de voortgang en niveaus in de gaten en passen eventueel de standaard instellingen aan om het leereffect te maximaliseren.

Muiswerk

Ontwikkeling
Zo'n 20 jaar geleden ontwikkelden wij de eerste geprogrammeerde instructies voor het onderwijs. Die eerste modules werden alleen via het toetsenbord bediend en werkten op alle soorten computers. Om krachtiger en sneller te kunnen vernieuwen werd de opvolger tot het wijd en zijd gebruikte Microsoft Windows beperkt. Onder Muiswerk voor Windows zijn uiteindelijk meer dan 40 verschillende oefenmodules tot stand gekomen. Meer dan 2600 schoollocaties maken via lokale netwerkinstallaties gebruik van deze modules. Nu, na 3 jaar ontwikkeling met de nieuwste internettechnieken vinden deze modules via Muiswerk Online hun weg terug naar alle soorten computers (Mac, Windows, Linux) en kunnen scholen en instellingen waar ook ter wereld via het normale internet aan de slag met Muiswerk. De cirkel is rond en de toekomst kan beginnen….Welkom bij Muiswerk Online.

Muiswerk Online gebruiken
Muiswerk Online werkt bijna hetzelfde als Muiswerk 5. Inloggen en een module kiezen. Alleen voor het starten van een oefening of toets worden de geluiden en de plaatjes even opgehaald.


Inloggen, module kiezen, oefening kiezen en leren maar.

Instelmogelijkheden
Muiswerk Online kan ingesteld worden op school-, klas- en gebruikersniveau. U stelt bijvoorbeeld in of een klas wel of niet in de didactische mode moet werken. Of u geeft aan dat bij u op school de Meijerink-normen gehanteerd worden. 

Muiswerk is standaard heel vrijblijvend ingesteld. Studenten kiezen zelf hoe ze werken en welke toetsen en oefeningen zij maken. Goede leerlingen kunnen deze vrijheid aan omdat ze een leerstrategie hebben die werkt. Zij kiezen voor de uitdaging. Zwakkere leerlingen maken vaker een ander keuze: zij maken bijvoorbeeld alleen de toetsen of alleen de oefeningen die zij al beheersen. De didactische mode voorkomt dit. Deze mode zorgt ervoor dat een nieuwe gebruiker niets anders kan doen dan een toets maken, daarna aan zijn eigen oefeningen werken en vervolgens opnieuw een toets maken. Zo gaat hij de kring van verbetering rond tot uiteindelijk alle stof van een module voldoende wordt beheerst.

Prestatiemonitor
Tijdens het maken van oefeningen wordt rechts naast het oefenscherm via een icoon bijgehouden hoe goed de student bezig is in deze oefening. Is het eerste antwoord direct goed dan zal een groen oog verschijnen (alles goed tot nu toe). Maakt hij daarna direct een fout dan zal het oog half rood en half groen zijn (de helft goed, de helft fout). Het oog zal meebewegen met hoe goed de deelnemer aan het scoren is. Tot slot, na de laatste opgave, stelt het oog precies de score van de oefening voor (dus ¾ groen betekent 75% goed). Is een oefening eerder gemaakt dan zal het oog zelfs al tevoorschijn komen als de oefening in de lijst wordt aangewezen (voor hij wordt gestart) en de eerdere score verraden.

Resultaten bekijken


De maandmeter laat zien hoe leerlingen vooruit gaan en geeft aan hoe elke leerling op weg is naar het ingestelde doel.


De scorelijst laat alle gehaalde scores zien, per student en per module.


PrijsopbouwPrijsopbouw

- Staffelkortingen voor grote aantallen studentenlicenties en beheerlicenties.

- Al een leaseovereenkomst? Begin dan snel online, met beperkte extra kosten en behoud van de bestaande versie.

- Recent gekocht? Dan ontvangt u een deel van de aanschafkosten terug bij overgang naar online.

- Husselgarantie na het eerste jaar garandeert efficiënte modulekeuzes.

Klik hier voor meer informatie over de prijsopbouw.


Browsers

Bij de ontwikkeling van Muiswerk Online is zoveel mogelijk rekening gehouden met verschillende soorten computers (meestal bepaald door het OS) en verschillende internetverkenners. Muiswerk Online hoort op alle computers met volwaardige browsers te werken. Hoewel fabrikanten het graag anders doen voorkomen zijn er grote verschillen tussen internetverkenners en zal het dus voor de makers van Muiswerk Online een eeuwigdurend gevecht blijven om alle wijzigingen in browserland te kunnen volgen. Muiswerk ondersteunt onderstaande browsers (in redelijk recente versies). 

Muiswerk

Veelgestelde vragen Muiswerk Online

 • Welke Muiswerkprogramma's zijn leverbaar in de onlineversie?
  Vanaf 1 februari 2011 zijn alle Muiswerk oefenprogramma's leverbaar in de onlineversie.
 • Is Muiswerk Online voor ons interessant?
  Wilt u dat leerlingen ook thuis kunnen doorgaan met het oefenen van taal en rekenen via Muiswerk en heeft uw school een internetaansluiting? Dan is het voor u interessant om over te schakelen.
  Een andere reden om over te schakelen kan zijn dat u opziet tegen de installatie en de jaarlijkse updates van de Muiswerkprogramma's bij u op school. Soms kost de installatie (door derden) meer dan de hele Muiswerklicentie. Ook in dat geval is het een goed idee om over te schakelen: u hoeft niets meer te installeren.
 • Belast Muiswerk Online ons netwerk?
  Muiswerk Online is vriendelijker voor uw schoolnetwerk dan Muiswerk 5. Echter Muiswerk Online maakt natuurlijk wel gebruik van uw internetaansluiting. Op een 4 Megabit/s internet aansluiting kunt u beter niet meer dan 100 leerlingen tegelijk met Muiswerk Online laten werken. Muiswerk Online is zo licht als een liedje. Het luisteren naar een liedje op de internetradio kost ongeveer hetzelfde als het werken met Muiswerk Online.
 • Hoe voeren we onze studenten in?
  Dat kan één voor één via een invoerscherm. Uw muiswerkbeheerder kan ook een bestand aanwijzen waar gewoon alle leerlingen in staan. Die worden dan in een flits ingelezen. Daarna kan iedereen aan de slag.
 • Waar draait Muiswerk Online?
  Muiswerk Online draait op onze zware en afgeschermde servers in een computerruimte in Amsterdam of Zwolle. Gaat er iets mis in Amsterdam dan kan Zwolle alle klanten overnemen en omgekeerd geldt dat ook. 

Demo-account aanvragen
Klik hier om een online demo-account aan te vragen voor uw eigen schooltype.