vo | havo & vwo

Muiswerk Online

Op ieder moment van de dag, vanaf iedere plek op aarde: op school, thuis of in het ziekenhuis, met iedere soort computer (Mac, Windows of Linux) en met alle gebruikelijke internetverkenners aan de slag met de vertrouwde oefenmodules voor taal en rekenen. Dat is werken met Muiswerk Online.

Deelnemers krijgen dankzij de diagnostische toetsen in iedere module een oefenprogramma op maat; vlak voor het oefenen wordt uitleg aangeboden (in beeld en geluid) die precies aansluit bij de oefening die gaat komen; tijdens het oefenen krijgt de student directe en ter zake feedback die de stof zo nogmaals uitlegt, iedere fout is een leermoment; docenten houden de voortgang en niveaus in de gaten en passen eventueel de standaard instellingen aan om het leereffect te maximaliseren.

Muiswerk

Ontwikkeling
Zo'n 20 jaar geleden ontwikkelden wij de eerste geprogrammeerde instructies voor het onderwijs. Die eerste modules werden alleen via het toetsenbord bediend en werkten op alle soorten computers. Om krachtiger en sneller te kunnen vernieuwen werd de opvolger tot het wijd en zijd gebruikte Microsoft Windows beperkt. Onder Muiswerk voor Windows zijn uiteindelijk meer dan 40 verschillende oefenmodules tot stand gekomen. Meer dan 2600 schoollocaties maken via lokale netwerkinstallaties gebruik van deze modules. Tegenwoordig vinden deze modules via Muiswerk Online hun weg terug naar alle soorten computers (Mac, Windows, Linux) en kunnen scholen en instellingen waar ook ter wereld via het normale internet aan de slag met Muiswerk. De cirkel is rond en de toekomst kan beginnen… Welkom bij Muiswerk Online.

Browsers
Bij de ontwikkeling van Muiswerk Online is zoveel mogelijk rekening gehouden met verschillende soorten computers (meestal bepaald door het OS) en verschillende internetverkenners en verschillende tablets. Muiswerk Online hoort op alle computers met volwaardige browsers te werken. Hoewel fabrikanten het graag anders doen voorkomen zijn er grote verschillen tussen internetverkenners en zal het dus voor de makers van Muiswerk Online een eeuwigdurend gevecht blijven om alle wijzigingen in browserland te kunnen volgen. Muiswerk ondersteunt onderstaande browsers (in redelijk recente versies). 

Muiswerk

Veelgestelde vragen Muiswerk Online

 • Welke Muiswerkprogramma's zijn leverbaar in de onlineversie?
  Sinds 1 februari 2011 zijn alle Muiswerkprogramma's leverbaar in de onlineversie.
 • Is Muiswerk Online voor ons interessant?
  Wilt u dat leerlingen ook thuis kunnen doorgaan met het oefenen van taal en rekenen via Muiswerk en heeft uw school een internetaansluiting? Dan is het voor u interessant om over te schakelen.
  Een andere reden om over te schakelen kan zijn dat u opziet tegen de installatie en de jaarlijkse updates van de Muiswerkprogramma's bij u op school. Soms kost de installatie (door derden) meer dan de hele Muiswerklicentie. Ook in dat geval is het een goed idee om over te schakelen: u hoeft niets meer te installeren.
 • Belast Muiswerk Online ons netwerk?
  Muiswerk Online is vriendelijker voor uw schoolnetwerk dan Muiswerk 5. Echter Muiswerk Online maakt natuurlijk wel gebruik van uw internetaansluiting. Op een 4 Megabit/s internet aansluiting kunt u beter niet meer dan 100 leerlingen tegelijk met Muiswerk Online laten werken. Muiswerk Online is zo licht als een liedje: het luisteren naar een liedje op de internetradio kost ongeveer hetzelfde als het werken met Muiswerk Online.
 • Hoe voeren we onze studenten in?
  Dat kan één voor één via een invoerscherm of (door uw muiswerkbeheerder) in één keer een bestand met alle leerlingen. Die worden dan in een flits ingelezen. Daarna kan iedereen aan de slag.
 • Waar draait Muiswerk Online?
  Muiswerk Online draait op onze zware en afgeschermde servers in een computerruimte in Amsterdam of Papendrecht. Gaat er iets mis in Amsterdam dan kan Papendrecht alle klanten overnemen en omgekeerd geldt dat ook. 

Demo-account aanvragen
Klik hier om een online demo-account aan te vragen voor uw eigen schooltype.